iSHARE

Wie is de initiatiefnemer van iSHARE?

De Topsector Logistiek is initiatiefnemer van iSHARE.

Wat is het doel van iSHARE?

Met iSHARE, de afspraken voor identificatie, authenticatie en autorisatie, is het mogelijk dat iedereen met iedereen in de logistieke sector op een simpele en gecontroleerde manier data deelt. Ook met tot dusver onbekende partijen.

De Topsector Logistiek wil met iSHARE belemmeringen om data te delen wegnemen, samenwerken binnen de keten stimuleren en bestaande initiatieven van digitale gegevensuitwisseling opschalen, versnellen en effectief verbinden.

Wat kost het lidmaatschap van iSHARE?

Op dit moment is het lidmaatschap van iSHARE gratis. In overleg met de markt wordt onderzocht hoe het bekostigingsmodel vanaf 2021 eruit zal zien.

Ook andere – lokale en internationale partijen – zijn bezig met het ontwikkelen van afspraken voor de sector. Hoe verhoudt iSHARE zich tot die initiatieven?

iSHARE is een afsprakenstelsel met als doel het delen van data in de logistiek te stimuleren. iSHARE richt zich op logistieke partijen die willen weten hoe zij op een veilige manier data kunnen delen. Het geeft antwoord op de vraag: wie heeft wanneer toegang tot welke data en onder welke voorwaarden? Het sluit aan bij andere initiatieven op dit vlak zonder ermee te concurreren of de markt te verstoren.

iSHARE streeft een brede adoptie in de markt na. Hoe wordt deze brede adoptie bewerkstelligd?  

iSHARE maakt het voor alle logistieke partijen mogelijk om in verschillende rollen data te delen om ketenoptimalisatie te bewerkstelligen. iSHARE is geschikt voor zowel grote partijen als voor het kleinere MKB.

Wilt u weten hoe iSHARE ook uw organisatie kan helpen? Of heeft een specifieke vraag? Stuur ons dan een e-mail.

Ga naar de FAQs over de werking van het iSHARE stelsel.