Crebos en iSHARE
29-09-2020

Wat doe jij om het maximale uit je data te halen?

Crebos is deze maand toegetreden tot het netwerk van iSHARE Implementatiepartners. Het softwarebedrijf helpt haar klanten – dataknooppunten en apps in de logistiek - om beter te presteren door data in te zetten om bedrijfsprocessen te verbeteren. Daarnaast ondersteunen ze sinds deze maand diezelfde klanten met de implementatie van iSHARE. Een nadere kennismaking met Maurice Weber, directeur van Crebos.

Hoe helpen jullie klanten om beter te presteren?

We werken voor een grote variatie aan klanten, van kleine tot beursgenoteerde bedrijven. Elk van onze klanten is op zoek naar groei. En wij zorgen ervoor dat ze dat ook daadwerkelijk kunnen. Door hen te helpen om data efficiënter en effectiever in te zetten, waardoor zij hun bedrijfsprocessen kunnen optimaliseren. Het optimaal inzetten van data is dan ook onze kerncompetitie. En om data toegankelijk te maken, maken we graag gebruik van het iSHARE-afsprakenstelsel.

Welke uitdagingen zie je op het gebied van data delen in de logistieke sector of daarbuiten?

Wij merken dat logistieke partijen slechts mondjesmaat gebruik maken van beschikbare standaarden voor data delen. En dat is heel jammer, want het niet benutten van deze standaarden leidt tot operationele problemen, inefficiënties en onnodige kosten voor bedrijven en hun partners. Wij zien hier een grote kans voor verbetering.  Daar past ons besluit om iSHARE Implementatiepartner te worden dan ook prima bij aan.

Want?

Wij geloven in innovatieve oplossingen en maken ons sterk om bedrijven te ontzorgen op het gebied van digitalisering. Data delen is daar een belangrijke component van. iSHARE helpt bij het opvoeren van digitale samenwerking. De toegang tot data is zo goed en professioneel belegd in het afsprakenstelsel, het is wat ons betreft een ‘no regret’ oplossing voor de toegang tot data.

Welke voordelen behalen jullie klanten met iSHARE?

Met iSHARE hoeven onze klanten niet steeds opnieuw afspraken te maken met partijen waarmee ze data willen delen. Dat is al voor ze gedaan. Door zich te conformeren aan de uniforme afspraken uit het afsprakenstelstel van iSHARE, kunnen ze makkelijker en veiliger data delen.

En, daarmee maken zij het hun klanten ook makkelijker en veiliger om data te delen. En niet onbelangrijk: ontstaan er kansen om nieuwe dienstverlening te ontwikkelen op basis van de beschikbare data. Kortom, onze klanten halen met iSHARE het maximale uit hun data en hebben een kans om hun relevantie in de markt te vergroten.