webinar iSHARe
25-05-2020

Terugkijken webinars

De online sessies over praktische toepassingen van iSHARE zijn erg succesvol. Heeft u een webinar gemist? Niet getreurd, want de opnames van de webinars zijn hier te bekijken.

Data Sovereignty Now

In oktober deed Gerard van der Hoeven, directeur van de iSHARE Stichting mee aan een paneldiscussie over datasoevereiniteit. Dit webinar werd georganiseerd door de Data Sovereignty Now beweging, waar een groeiend aantal internationale organisaties zich bij hebben aangesloten. Waaronder iSHARE. Het doel van deze beweging is om internationaal aandacht te vragen voor het thema van datasoevereiniteit. Het hebben van zelfbeschikking of controle over je data ziet deze beweging als belangrijke voorwaarde voor verdere digitalisering.

Bekijk hier het Engelstalige webinar 'Data Sovereignty Now: unleashing the benefits of data in line with European values'.

Single Sign-On met iSHARE

Inloggen met een identiteit die is gebaseerd op iSHARE-afspraken is niet alleen superhandig - want u krijgt toegang tot data uit verschillende applicaties of systemen -, maar ook een stuk veiliger dan inloggen met andere identiteiten. Hoe dit concept van Single Sing-On werkt, hoort u tijdens dit webinar ‘Single Sign-On met iSHARE’.

Bekijk hier het webinar 'Single Sign-On met iSHARE'.

Heeft u belangstelling voor de technische implementatie van Single Sign-On met iSHARE? Stuurt u ons dan een e-mail. Bij voldoende belangstelling organiseren wij daarover een webinar.

Simpel, veilig en gecontroleerd eCMR data delen

Simpel, veilig en gecontroleerd eCMR-data delen over diverse platforms. Het kan nu. Collect + Go en Pionira - providers van de digitale vrachtbrief (eCMR) - gaan gegevens van eCMR uitwisselen met behulp van iSHARE. Hiermee worden gegevens uit de digitale vrachtbrief eenvoudig en gecontroleerd toegankelijk voor uiteenlopende ketenpartijen.

Bekijk hier het webinar 'Simpel, veilig en gecontroleerd eCMR data delen'.

Bekijk hier het Engelstalige webinar 'Sharing data from the digital waybill (eCMR) easily, securely and in a controlled manner'.

Transport organiseren zonder EDI-syndroom

Dit webinar schetst hoe verladers en logistiek dienstverleners de dagelijkse uitdagingen van het digitaal uitwisselen van transportopdrachten, statusinformatie over zendingen en het zeker weten met wie je zakendoet, kunnen organiseren zonder de gebruikelijke specifieke IT-koppelingen voor iedere ketenpartner en zonder handmatig werk met mails, XML, pdf en telefoon.

Bekijk hier het webinar 'Transport organiseren zonder EDI-syndroom'

De Europese weg naar datasoevereiniteit

Welke ambitie heeft International Data Spaces Association en hoe sluit dat aan bij iSHARE? Hoe kun je als organisatie deelnemen of instappen?

Bekijk hier het webinar ‘The European road to data sovereignty, paved by iSHARE and IDSA’.