ICT en Logistiek 2019
19-11-2019

Terugblik op ICT & Logistiek 2019: een geslaagde beurs!

iSHARE kijkt terug op drie geslaagde beursdagen en we willen dan ook onze partners en iedereen die onze stand heeft bezocht, van harte bedanken.

Van 5 tot en met 7 november was iSHARE vertegenwoordigd op de vakbeurs ICT & Logistiek in de Jaarbeurs in Utrecht. De stand die als paraplu diende voor nog meer partners dan vorig jaar, werd ook dit jaar weer goed bezocht.

De jaarlijkse vakbeurs in Utrecht is de belangrijkste beurs als het gaat om digitalisering van de logistiek. Dit jaar trok ICT & Logistiek 5.000 bezoekers. Een groot deel daarvan kwam af op één van de twintig sessies in het iSHARE Works-theater.

Twaalf partners

De grote interesse in iSHARE is mede te danken aan de twaalf partners die op de stand aanwezig waren. Dit jaar waren we met nog meer partners dan vorig jaar vertegenwoordigd. Cargonaut, ECS International, Globis Software, ICT Group, Portbase, Rojo Consultancy, Secure Logistics, Seeburger, Simply Deliver, UC Group, Visma Connect en Yelllowstar, gaven niet alleen antwoord op de honderden vragen van bezoekers, maar hebben ook een belangrijke bijdrage geleverd aan de sessies in het iSHARE Works-theater.

Voor bezoekers was er volop keuze, het theaterprogramma bood een grote variatie aan onderwerpen. Diverse concrete toepassingen van iSHARE werden aan het publiek gedemonstreerd, waaronder een last mile delivery, een internationale data corridor in de luchtvaart, in de Haven van Rotterdam en in het wegtransport.

Twee wapenfeiten: Eerste Identityprovider én nieuwe Implementatiepartner

Tijdens de beurs maakten we bovendien twee nieuwe wapenfeiten van iSHARE bekend. Secure Logistics, één van de founding partners van het stelsel, mag zich vanaf begin november iSHARE Identityprovider noemen. Vervoerders kunnen zich vanaf nu met de identiteitsmiddelen van Secure Logistics overal identificeren binnen het iSHARE-netwerk.

Daarnaast tekende consultancybureau INNOPAY op de beurs een partnerovereenkomst met de Stichting iSHARE. Organisaties die sneller en veiliger data willen delen, kunnen voortaan ook terecht bij INNOPAY voor de implementatie van het afsprakenstelsel. Het netwerk van iSHARE-implementatiepartners bestaat nu uit zes leden. ECS International, ICT Group, Rojo Consultancy, Seeburger en UC Group gingen INNOPAY voor.

Bekijk het videoverslag van ICT & Logistiek 2019.

Het videoverslag van ICT & Logistiek 2019 staat op het Youtube kanaal van iSHARE. Klik hier om het te bekijken.