podcast
02-12-2019

Podcast met ECT: eerder én veiliger informatie met iSHARE

Hoe kan een verlader van versproducten eerder én veiliger informatie over lading krijgen van containerterminal Hutchison Ports ECT Rotterdam? Paul Ham van ECT vertelt in de podcast over de pilot met iSHARE en Portbase in de versketen.

ECT krijgt van duizenden partijen, die vaak geen klant zijn, de vraag om data over containers te delen. Deze data deelt ECT alleen onder de voorwaarde dat ze zeker weten dat deze bij de juiste persoon of organisatie terechtkomt. Nu gaat dat nog met pincodes. Paul vertelt welke alternatieve oplossing met iSHARE ze getest hebben, over verrassende uitkomsten van de pilot, hoe ECT bezig is om meer data te gaan delen, welke rol iSHARE hierin speelt en hoe ze deze service aan meerdere partijen willen aanbieden.

Beluister de podcast met Paul Ham van Hutchison Ports ECT Rotterdam.

In het gesprek met Paul komt naar voren dat bij het gebruik van iSHARE de volgende zaken van belang zijn: de identiteitsprovider en het autorisatieregister. Carin en Annefleur zijn hier verder ingedoken. Gewapend met microfoons gingen zij naar de iSHARE-stand op de beurs ICT & Logistiek om Dennis Dortland van Portbase en Elsbeth Bodde van Visma Connect (verantwoordelijk voor het Beheer van iSHARE) hierover te bevragen.

Beluister het interview over de identiteitsprovider en het autorisatieregister.