UC Group
22-06-2017

Interview met co-creatiepartner: UC Group

Pascal van Beek, Ludi Cosman en Wouter Eijkelkamp van interim- en adviesbureau UC Group dragen bij aan het co-creatieproces van iSHARE. Wouter en Ludi leggen in dit interview uit wat het belang is van iSHARE voor hun klanten in de logistiek.

Wat is jullie rol binnen UC Group?
Ludi:
 Wouter en ik zijn beide adviseur bij UC Group waarbij we klanten in de supply chain concrete adviezen geven en implementaties verzorgen. Wouter heeft met name zijn sporen verdiend met planning binnen Supply Chain Management, waarbij ik vooral ervaring heb met IT-architectuur en projectmanagement.

Welke rollen vervullen jullie binnen het co-creatie proces van iSHARE?
Ludi: 
Wouter is actief binnen de functionele werkgroep. Pascal van Beek, ook van UC Group is voorzitter van de kerngroep. Ik ben actief in de technische werkgroep waar we op dit moment bouwen aan een Proof of Concept van iSHARE. Mooi hoe de ideeën van iSHARE nu verworden tot een werkend prototype.

Waarom is iSHARE belangrijk voor UC Group?
Ludi: 
Vanuit UC Group zien we dat er heel veel te winnen is als bedrijven beter samenwerken binnen de totale keten. Toen we van iSHARE hoorden was het voor ons een logische stap om mee te investeren in een innovatie die precies past binnen onze visie.

Welke mogelijkheden ziet UC Group? 
Wouter: 
iSHARE gaat veel verder dan de huidige afspraken over bilateraal data delen. Het gaat vooral om datadelen veel verder door de keten. Zo kan de hele supply chain zich focussen op het bieden van maximale toegevoegde waarde tegen minimale kosten. De beschikbaarheid van data op het juiste moment verhoogt de efficiency en tegelijk maakt het de supply chain wendbaarder. De huidige gefragmenteerde informatiestromen zijn een struikelblok voor optimale supply chains, iSHARE is er om dit struikelblok weg te nemen.

Voor welk operationeel probleem is iSHARE een oplossing?
Wouter: 
Eigenlijk biedt iSHARE voor meerdere operationele problemen een oplossing. Om er een paar kort te noemen: reduceren van het bullwhip-effect doordat met data delen binnen de hele keten de veiligheidsvoorraden en -levertijden onderling zijn af te stemmen, foutreductie door het toestaan tot directe wijzigingen in elkaars systemen en data die real-time beschikbaar is en niet zoals nu via emails met Excel sheets die daardoor altijd achter de feiten aanlopen.