Eefje van der Harst
21-12-2018

Eefje van der Harst blikt terug en vooruit

Het jaar 2018 gaat de boeken in als het jaar waarin iSHARE handen en voeten heeft gekregen. Sinds begin dit jaar is het afsprakenstelsel na twee jaar ontwikkelen, testen en verbeteren daadwerkelijk live. In maart mochten wij de eerste twaalf launching customers verwelkomen. Sindsdien is dat aantal alleen maar verder gegroeid.

Met de oprichting van de Stichting iSHARE is het afgelopen najaar een nieuwe stap gezet. Organisaties uit de logistieke sector kunnen via een overeenkomst met de stichting nu echt toetreden tot het netwerk van vertrouwen. Zij kunnen iedereen laten zien dat ze op eenvoudige en veilige wijze met hun partners data willen delen.

Dat iSHARE leeft, blijkt uit de grote belangstelling tijdens de vele evenementen waarop iSHARE aan bod kwam. Een hoogtepunt was de eerste Tech-celerator, waarbij verschillende teams werkten aan het bouwen van nieuwe oplossingen voor het delen van logistieke data met behulp van iSHARE. Een ander hoogtepunt waren de enthousiaste presentaties van partners in het bomvolle iSHARE Works-theater op de vakbeurs ICT & Logistiek.

Ondertussen blijven we doorgaan met de verdere ontwikkeling van het afsprakenstelsel en bijbehorende implementatietools. Belangrijk was de ingebruikname van het Developer Portal, waardoor de ICT-specialisten binnen bedrijven eenvoudiger iSHARE kunnen implementeren.

De vele successen in 2018 geven ons volop vertrouwen voor 2019. Wij kijken uit naar een nieuw jaar waarin we blijven focussen op verdere ondersteuning van onze partners en hun klanten. Waar dat kan, bieden wij hulp bij implementatietrajecten. Ondertussen zullen wij volop zichtbaar blijven in de logistieke sector. Want iedereen moet weten wat u al weet: dat het delen van data nog eenvoudiger en veiliger kan

Mede namens het hele iSHARE-team wens ik u fijne feestdagen en een voorspoedig 2019, waarin we behalve veel data hopelijk ook veel successen zullen delen. Tot in het nieuwe jaar!

Eefje van der Harst
Projectmanager iSHARE