ECS
09-04-2019

ECS verbindt complete ecosystemen met hulp van iSHARE

ECS International ziet mogelijkheden om door toepassing van iSHARE de efficiëntie, flexibiliteit en klanttevredenheid in supply chains te vergroten. Het afsprakenstelsel neemt de vertrouwensbarrière weg, waardoor ook met onbekende partijen gemakkelijk data kan worden gedeeld. De mogelijkheden zijn eindeloos. “Supply chains schreeuwen om informatie.”

iSHARE Implementatiepartner ECS International zorgt ervoor dat dataverkeer tussen organisaties veilig verloopt. “Wij verbinden complete ecosystemen door ERP-systemen van bedrijven te integreren met de systemen van andere partijen. Al die systemen werken weer met andere berichten en bestandsformaten. Met behulp van software zorgen wij dat alle berichten en bestanden in de juiste formaten worden ontvangen en verstuurd”, vertelt Jeroen Schouteren, business developer van ECS International. 

ECS is in Europa de vertegenwoordiger van Cleo, een Amerikaanse leverancier van ecosystem integratiesoftware. Klanten als Sligro, Lego, Lineage Logistics en Portbase maken gebruik van deze software. “Wij ontwikkelen voor deze software een iSHARE-connector. Als klanten binnen het afsprakenstelsel van iSHARE data willen delen met hun partners, zijn wij daar klaar voor”, verklaart Schouteren.

Vertrouwensbarrière

Binnen iSHARE bestaan verschillende rollen. Er zijn partijen met data die interessant is voor derden, bijvoorbeeld een containerterminal. Daarnaast zijn er partijen waarvoor die data interessant is, denk aan het bedrijf dat eigenaar is van de goederen in een container. “In een autorisatieregister wordt vastgelegd wie welke data mag inzien. Als een transportbedrijf informatie over een container opvraagt, moet in dat autorisatieregister worden gecheckt of dat bedrijf die data mag inzien. Wij kunnen al die partijen in de keten met elkaar verbinden”, legt sales manager Jos Eikhout van ECS uit.

iSHARE neemt de vertrouwensbarrière weg die nu het delen van data vaak in de weg staat. iSHARE garandeert dat ook met onbekende partijen volledig veilig en betrouwbaar data kan worden gedeeld. “iSHARE neemt de vertrouwensbarrière weg, wij de technologische barrière”, stelt Schouteren, die bijval krijgt van Eikhout. “Vertrouwen komt van twee kanten. Bedrijven moeten vertrouwen hebben in de data van derden, maar ook erop kunnen vertrouwen dat hun eigen data in vertrouwde handen is. Zij willen zelf kunnen aangeven wie welke data mag ontvangen. Met iSHARE houden ze grip op hun data.”

Klanttevredenheid

Eikhout is ervan overtuigd dat processen met iSHARE efficiënter worden. Neem het voorbeeld van de container die aankomt op een terminal. Nu moet veelvuldig worden gebeld of gemaild tussen verlader, terminal en vervoerder om duidelijkheid te krijgen over het moment waarop de vervoerder de container kan ophalen. Als die vervoerder vertraging oploopt, volgen opnieuw veel telefoontjes en mailtjes. “Dat verloopt straks allemaal een stuk efficiënter. Maar bovenal schreeuwen supply chains om informatie. Door iSHARE te gebruiken kunnen terminals en dienstverleners hun klanttevredenheid vergroten.” Schouteren noemt ook flexibiliteit als voordeel. “We zijn met iSHARE veel flexibeler in het verstrekken van data aan partijen die niet direct bij het proces betrokken zijn, maar wel baat hebben bij die data.”

Tijdens de iSHARE Tech-celerator gaat ECS met één van de vele usecases aan de slag. In deze case gaat het om een importeur die een transportbedrijf vraagt om een container op een terminal op te halen. Die importeur moet in een autorisatieregister vastleggen dat het transportbedrijf recht heeft om de data van die container in te zien. “Wij hebben deze case al grotendeels ingericht. In De Kuip gaan we één en ander finetunen en testen”, aldus Eikhout.

Last-mile

Na de Tech-celerator verwacht ECS klaar te zijn voor implementatie van iSHARE bij klanten. De mogelijke toepassingen zijn groot, stelt Eikhout. “Denk aan de last mile in e-commerce, waarbij klanten geïnformeerd willen worden over de status van zendingen. Of denk aan een logistiek dienstverlener die zijn opdrachtgever inzicht wil geven in de positie van vrachtauto’s, maar alleen als in die vrachtauto’s zendingen van die opdrachtgever zitten. De mogelijkheden zijn eindeloos.”