Albert Verhoeven
29-12-2019

DXC Technology: ‘iSHARE gaat een digitale revolutie ontketenen’

Albert Verhoeven is senior principal consultant bij DXC Technology, een wereldwijd werkende IT-consultant met vestigingen in 80 landen. Naast het adviseren van klanten is Albert product owner voor iSHARE binnen DXC. Albert is een fan van iSHARE, en ziet in iSHARE de potentie om te helpen een digitale revolutie te ontketenen.

Hoe is DXC betrokken bij iSHARE? 

De betrokkenheid van DXC bij iSHARE gaat al lang terug. Zo leveren wij onder andere het IoT-platform dat communicatie met slimme boxen van The Chain Never Stops mogelijk maakt. We maken gebruik van het afsprakenstelsel om er zeker van te zijn dat alleen geautoriseerde personen de boxen kunnen openen. 

Wat zijn de voordelen van iSHARE voor DXC? 

De voordelen voor ons en voor onze klanten zijn groot. Zo hoeven wij de gegevensuitwisseling over processen heen van partijen die zijn aangesloten bij iSHARE niet meer zelf via hard-coding te realiseren. Met iSHARE kunnen verschillende organisaties over één specifiek supply chain proces heen, makkelijk en veilig data delen.

Daarnaast biedt het afsprakenstelsel deze partijen de mogelijkheid om met dezelfde digitale identiteit gebruik te maken van verschillende applicaties, toepassingen en oplossingen. Dit scheelt niet alleen ons - maar ook deze logistieke partijen - veel tijd en geld.

Tot slot, kan iSHARE ook van enorme toegevoegde waarde zijn voor andere sectoren en toepassingen. Zoals bij het vervoeren en afleveren van medicijnen aan huis. Of bij toepassingen waar men in eerste instantie Blockchain zou overwegen, wanneer organisaties zekerheid willen hebben over consistentie van data en wie toegang heeft tot welke data.

Kortom, wij kunnen met iSHARE nog meer toegevoegde waarde bieden aan onze klanten. Wij zien iSHARE dan ook als waardevolle aanvulling op ons Intelligent Transportation Systems portfolio. 

Hoe heeft u de implementatie van de afspraken ervaren?

Het iSHARE-stelsel bestaat uit verschillende rollen of belanghebbende partijen. En dat is niet eenvoudig om meteen goed te begrijpen. Echter, SHARE biedt heldere documenten en video’s die het afsprakenstelsel duidelijk uitleggen. Bij ons is de implementatie van de afspraken relatief eenvoudig verlopen, zeker als je deze vergelijkt met implementaties van vergelijkbare complexiteit.

Welk advies heeft voor andere logistieke partijen?

Ik doe een oproep aan logistieke partijen om vooral gebruik te maken van iSHARE. Want het afsprakenstelsel bespaart ze tijd, voorkomt fouten bij data delen, en maakt real-time data delen mogelijk.

Wanneer verladers, hun toeleveranciers, distributeurs en IT-bedrijven erin slagen om het afsprakenstelsel ook over onze landsgrenzen heen te implementeren en internationaal gebruik te realiseren, dan gaat iSHARE een digitale revolutie veroorzaken. De voordelen zijn namelijk veel groter dan dat men eerste instantie zou denken.