BNR
04-06-2019

BNR Podcast: Alles Transactie

In de podcast ‘De Technoloog ‘ spreken BNR journalisten Herbert Blankensteijn en Ben van der Burg met Douwe Lycklama, iSHARE Lead en Founding partner van consultancy bureau INNOPAY, over de toenemende rol van data en de noodzaak van een nieuwe ‘soft’ infrastructuur om controle te houden over onze data. Dit naar aanleiding van het boek ‘Alles Transactie’, managementboek van 2019.

Lycklama betoogt dat we een volgende fase van het internet ingaan. In het transactionele internet is data het nieuwe goud en is het verzamelen ervan serieuze business geworden. Het brengt ons prachtige en goedkope diensten. Echter, de keerzijde is dat er ongewenste en onzichtbare beïnvloeding van grote groepen mensen plaatsvindt en zich diverse privacy issues voordoen. 

In deze podcast verkennen we een vernieuwende manier van data-inrichting, waarbij gebruikers zelf in controle zijn over hun eigen data. Hiervoor is een nieuwe laag ‘soft’ infrastructuur nodig in de vorm van standaarden en afspraken. Alleen dan zijn we in staat om digitaal vertrouwen te borgen tussen mensen, bedrijven en overheid.

De podcast met Lycklama is te beluisteren via de site van BNR l De Technoloog.