ECS
2020/06/24

Data delen met bekende én onbekende partijen met de ECS iSHARE-connector

Data delen met partijen die je (nog) niet kent? Vanaf deze maand kan ‘t. Met de ECS iSHARE-connector. Makkelijk en veilig.

ECS International is gespecialiseerd in datacommunicatie en data-integratie. Het bedrijf zorgt ervoor dat systemen – ongeacht het soort systemen – met elkaar snel en efficiënt data kunnen delen. De connector van ECS stelt bedrijven in staat om orders, pakbonnen, facturen en andere data te delen met al hun directe handelspartners. Met de toevoeging van de iSHARE-plugin aan de ECS-connector, delen bedrijven nog veiliger data. Ook met onbekende partijen.

De ECS iSHARE-connector geeft bedrijven zekerheid over de identiteiten van partijen met wie zij data delen. Bijvoorbeeld de zekerheid dat de persoon die data opvraagt over de beschikbare vervoers- of opslagcapaciteit, ook daadwerkelijk is wie hij zegt dat hij is, en bevoegd is om deze data te ontvangen. Het iSHARE-stelsel biedt deze zekerheid omdat zij automatisch en ‘onder water’ de identiteit controleert en verifieert.

“Met de iSHARE-plugin op onze connector bepalen klanten zelf welke data met wie wordt gedeeld, en onder welke condities. Bijvoorbeeld, een groothandel vindt het misschien niet nodig om steeds weer opnieuw zijn leveranciers toestemming te geven om data te ontvangen. Maar die leveranciers schakelen steeds weer wisselende transportbedrijven in, die de groothandel wel wil valideren. En als een transportbedrijf een onbekende charter inhuurt, kunnen we die ook valideren. Staat een transportbedrijf of zijn charter niet in het iSHARE-register, dan ontvangt de groothandel daarvan bericht. Die kan dan maatregelen nemen”, aldus managing director Ben Rinkel van ECS.

“Op dit moment zijn we in gesprek met verschillende partijen om de ECS iSHARE-connector te implementeren waaronder een grote groente- en fruitdistribiteur in Nederland. Door het implementeren van de ECS iSHARE-connector wordt het voor deze distributeur mogelijk om data te delen met nog onbekende partijen waardoor data omtrent levering en containernummers sneller beschikbaar is en het de totale transportduur van producent tot eindgebruiker flink verkort.”

iSHARE as a service

ECS maakt de technische implementatie een kwestie van ‘plug-and-play’. Zij regelt de koppeling met het iSHARE-netwerk, de integratie van de back-end systemen, en levert indien gewenst implementatie support. In de Cloud, on-premise of met een hybride oplossing. “Daarmee zijn klanten volledig ontzorgd, het enige wat zij nog hoeven te doen is een contract tekenen met de Stichting iSHARE waarin zij zich akkoord verklaren met de voorwaarden van het stelsel.”

ECS International is binnenkort te zien in het tv-programma De Barometer van RTLZ op 23 juni (7.30 – 8.00 uur), 24 juni (16.30 – 17.00 uur) en 26 juni (10.30 – 11.00 uur).