Onafhankelijke partij voor identificaties

De rol van iSHARE Identiteitsprovider is cruciaal voor het functioneren van het iSHARE Afsprakenstelsel. Identiteitsproviders zijn onafhankelijke organisaties die noodzakelijke  informatie verstrekken voor het uitvoeren van identificaties. 

iSHARE Identiteitsproviders controleren de identiteiten van machines en/of mensen die onderling data willen delen. Het controleren van de identiteiten van machines gebeurt op basis van digitale certificaten. De identiteit van mensen wordt gecontroleerd op basis van middelen waaraan de identiteit te herkennen is. Denk aan een combinatie van gebruikersnaam en wachtwoord, of een identiteitskaart met pincode. 

iSHARE Deelnemers maken veelal gebruik van de diensten van Identiteitsproviders omdat zij dan zelf niet de benodigde aanpassingen in hun logistieke software hoeven te doen. 

Als iSHARE Identiteitsprovider ondergaat u een streng certificeringstraject. De Stichting iSHARE ziet scherp toe op de kwaliteit en veiligheid van uw dienstverlening. U levert immers een dienst waarop moet kunnen worden vertrouwd door alle deelnemers van het netwerk.

Heeft u belangstelling om iSHARE Identiteitsprovider te worden? Neemt u dan contact met ons op.