online sessie
3 juni, 2020 l webinar

Transport organiseren zonder ‘EDI syndroom’ met behulp van standaarden

Dit webinar schetst hoe verladers en logistiek dienstverleners de dagelijkse uitdagingen van het digitaal uitwisselen van transportopdrachten, statusinformatie over zendingen en het zeker weten met wie je zakendoet, kunnen organiseren zonder de gebruikelijke specifieke IT-koppelingen voor iedere ketenpartner en zonder handmatig werk met mails, XML, pdf en telefoon.

In deze sessie lichten Wout van den Heuvel en Peter Jasperse toe hoe verladers en logistiek dienstverleners en hun ICT-leveranciers met behulp van de open ICT-standaarden OpenTripModel (OTM) en iSHARE transportopdrachten en statusinformatie veiliger, efficiënter en uiteindelijk goedkoper kunnen uitwisselen met hun (vele) ketenpartners. Wout is beleidsadviseur digitalisering en innovatie bij Transport en Logistiek Nederland (TLN) en algemeen secretaris van de Stichting Uniforme Transport Code (SUTC) en Peter is lid van het iSHARE-adoptieteam

U krijgt inzicht in de historie, de bredere werking en inzetbaarheid en de governance van de digitale standaarden voor data delen voor wegtransport: het open source data deelmodel OTM - waarmee u onder andere transportopdrachten en statusinformatie in dezelfde taal kunt uitwisselen -, én iSHARE - waarmee u volledige controle krijgt over wie er toegang heeft tot uw data -.

Het webinar vindt plaats op woensdag 3 juni van 10.30 tot 11.30 uur. Wilt u deelnemen, schrijft u zich dan zo spoedig mogelijk in.