train-de-trainer i4Trust
16 april - 21 mei 2021 l online

Train-de-trainer programma i4Trust

i4Trust, het Europese project waarbinnen iSHARE, FIWARE en FundingBox samenwerken om organisaties in het midden- en kleinbedrijf (MKB) binnen verschillende sectoren en landen te helpen met data delen, start binnenkort met haar train-de-trainer programma voor Digital Innovation Hubs (DIH’s). 

i4Trust biedt MKB-bedrijven de technische tools, coaching en financiële ondersteuning om data spaces in te richten. Daarbinnen kunnen deze MKB-bedrijven op een effectieve, betrouwbare manier gegevens delen, zodat zij efficiënter, goedkoper en duurzamer kunnen werken. 

Alleen concrete projecten voor nieuwe producten en diensten op basis van data die worden ingediend door MKB-ers in combinatie met een DIH, komen voor de ondersteuning van i4Trust in aanmerking. Een DIH is een regionaal aanspreekpunten voor vragen en uitdagingen rondom digitalisering. Een DIH ondersteunt bedrijven in hun digitale transformatie en doet dit zonder winstoogmerk. Hier vindt u een overzicht van DIH’s in Europa.

i4Trust train-de-trainer programma

i4Trust is op zoek naar DIH’s die samen met ondernemers uit het MKB plannen om nieuwe producten en diensten te ontwikkelen op basis van data, verder wil brengen. Daartoe heeft i4Trust een train-de-trainer programma ontwikkeld waarbij specialisten op het gebied van data delen van de Stichting FIWARE en de Stichting iSHARE DIH’s uitrusten met de nodige kennis om daadwerkelijk te kunnen meedoen aan projecten die in aanmerking komen voor ondersteuning van i4Trust.

Voor innovatieve DIH’s die willen meedoen aan de Data Spaces revolutie

Deelname aan het train-de-trainer programma is gratis en bestaat uit technische sessies en praktische oefeningen waarbij betrokkenen van DIH’s aan de slag gaan met i4Trust technologie. Het programma wordt afgerond met FIWARE Expert certification examen. 

Na de certificering zijn DIH’s in staat om voorstellen voor mogelijke i4Trust-projecten in te dienen. Dat gebeurt tijdens de i4Trust Open Calls die plaatsvinden vanaf medio mei. DIH’s die belangstelling hebben, moeten dan ook voor die tijd hun train-de-trainer met goed gevolg hebben afgerond.

i4Trust Ambassadeurs

Naast technische kennis, kunnen DIH’s zich tijdens de training bekwamen in de missie, visie en de voordelen van i4Trust. Het train-de trainer programma is namelijk ook open voor vertegenwoordigers van DIH’s die de rol van i4Trust Ambassadeur op zich willen nemen. Tijdens de training kunnen zij zich bekwamen in de business van data delen, het bouwen van ecosystemen en het vinden van projecten die geschikt zijn voor i4Trust. 

Net als hun collega’s die getraind worden op technisch vlak, worden de i4Trust Ambassadeurs onderdeel van de i4Trust community. De i4Trust organisatie ondersteunt hen op verschillend vlak, waaronder in het vinden van geschikte projecten.

Daarnaast kunnen gecertificeerde DIH’s zich aansluiten bij het netwerk van FIWARE Hubs en/of iSHARE Implementatiepartners en profiteren van de voordelen daarvan. 

Hoe en wanneer kunt u deelnemen?

Het i4Trust train-de-trainer programma vindt online plaats van 26 april tot 21 mei 2021. Bent u DIH’s en heeft u belangstelling voor de train-de-trainer programma? Ga dan naar: https://i4trust-dihs-group.fundingbox.com .

U kunt zich tot uiterlijk maandag 19 april, 12 uur aanmelden. 

Bent u ondernemer in het MKB en zou u graag in contact komen met een DIH of wilt u meer weten? Neemt u dan contact op met ons of meld u zich aan voor de i4Trust community.